Сервис за изнајмљивање бицикала овог лета у Панчеву

Будућност градског превоза је у бициклизму, односно у градским сервисима за изнајмљивање бицикала, поручују представници Организације „Connecting“ и оснивачи „Rebike“ сервиса за изнајмљивање бицикала.

Уколико све буде ишло по плану Организације за развој каријере и омладинског предузетништва „Connecting“, у Панчеву ће бити могуће изнајмљивање бицикала већ 5. јуна ове године, а прва станица биће у градском парку.

До тада, у току је кампања „Be nice, донирај бајс!“, у којој ће грађани моћи да поклоне стари бицикл или делове бицикла и тако помогну покретање „Rebike“ сервиса. Волонтери ће до 25. маја прикупити 150, како би грађанима на располагању до краја године било 100 бицикала.

„Сви грађани ће првих сат времена моћи бесплатно да изнајме бицикл. На тај начин ћемо се захвалити грађанима што су донирали старе бицикле“, навео је Дениз Хоти из ове организације.

Бицикли ће се налазити у кавезу, а грађани ће их преузимати помоћу картице коју ће добити у канцеларији у Змај Јовиној број 2.

Циљ је да у граду постоји 10 станица за преузимање и остављање бицикала након вожње, међутим за то је неопходан и већи број двоточкаша. Промовишући урбани бициклизам и еколошки вид превоза, „Connecting“ ће организовањем продајне изложбе бицикала „Бајс Берза“ у Панчеву, 5. јуна обележити и Светски дан заштите животне средине.

„Наша идеја је да живимо у зеленом граду и колико можемо да се трудимо да подстичемо суграђане да развијају позитивне навике“ – рекао је Никола Вељковић.

Љубитељима вожње бицикала на располагању је и андроид апликација „Rebike“ са уцртаном бициклистичком рутом која прати знамености Панчева.

Представници Организације „Connecting“ истичу да је овај пројекат резултат личне иницијативе која се спроводи у сарадњи са Регионалним волонтерским центром, као и да би за функционисање оваквог сервиса била значајна финансијска подршка.

 

 

Dunja Stojković

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
željko
5 године пре

nekada su u pančevu, postojala određena mesta za parkiranje bicikla, sa obezbeđenim čuvarom.
jedno od tih mesta je bilo na uglu, ulice maksima gorkog i jna.

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: