Ризична раскрсница добила сигнализацију која још није у функцији

Семафори постављени пре више месеци, али још не раде

Из Градске управе града Панчева поново без одговора

Ризична раскрница на углу Улица Светозара Милетића и Синђелићеве, где се често дешавају саобраћајне несреће, коначно је добила семафоре. Међутим, иако су према нашем бележењу постављени још у новембру прошле године, још нису пуштени у рад.

Подаци панчевачке полиције показују да се на тој критичној раскрсници, од 1. јануара 2016. до 1.новембра 2021. године, догодило 30 саобраћајних несрећа, у којима је повређено 24 лица, са материјалном штетом у шест случајева.

Најчешћи узрок саобраћајних незгода, како су нас обавестили из полиције, су непоштовање првенства пролаза (27), незаустављање возача (2) и губитак контроле над возилом (1).

Посао семафоризације раскрснице вредан око 3,7 милиона динара без ПДВ-а, крајем октобра прошле године добила је фирма ДОО Селма Суботица, а победили су и на тендеру за постављање семафора на углу Улица Карађорђеве и Светозара Милетића. Уговор је закључен 16. новембра, на износ од 3,7 милиона динара без ПДВ-а. И на тој раскрсници су постављени семафори, али још нису у функцији. На наша питања када су семафори постављени на обе локације, због чега сигнализација још није успостављена и када ће прорадити, нисмо добили одговоре из Градске управе града Панчева.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: