На дневном реду био је извештај о раду Градског правобранилаштва за прошлу годину

Седница Градског већа: усвојили документ са којим нису били упознати

Чланови Градског већа на данашњој седници усвојили су између осталог и извештај са којим нису били упознати. Наиме, извештај о раду Градског правобранилаштва за 2017. годину, Зоран Коврља, градски правобранилац, који је присуствовао седници, није образложио, већ се извинио члановима Градског већа због кашњења извештаја.

„Нисам ни знао да је толико каснио, и могу да вам обећавам да ће следећи бити у редовним роковима. Послали смо га вам у писменој форми, па ћу одоговорити уколико имате питања“, рекао је Коврља.

Питања од стране Градских већника није било, а новинари и новинарке питања нису могли да их поставе јер извештај, као ни остали материјал са седница Градског већа нису добили, што је случај већ месецима. На негодовање представника медија, Предраг Живковић, заменик градоначелника који је председавао седницом, рекао је да ћемо питања моћи да поставимо након седнице. Mеђутим, господин Коврља је одмах након усвајања извештаја, који је био прва тачка, напустио седницу. Извештај није постављен ни на сајт Градске управе до објављивања текста.

Шест чланова Градског већа усвојило је документ, након што је Живковић поставио питање:

„Нисмо чули извештај, али свеједно, ко је за усвајање?“

Зорана Коврљу смо накнадно позвали у канцеларију, али нам је речено да је у Београду и да се неће враћати до краја радног времена. Он је иначе у јуну ове године заменио дотадашњег градског правобраниоца Божидара Копривицу, који је отишао у пензију.

На седници је усвојено још осам тачака, између осталих и неколико Одлука надзорног одбора АТП-а о поскупљењу цена станичне услуге, појединачних и месечних карата.

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: