Чланови РКУД-а „Јединство“ реновирају просторије

Сами своји мајстори

Помоћ би добродошла

Чланови и чланице Радничко Културно-уметничко друштво РКУД-а „Јединство“ већ 40 година одржавају пробе у згради у Улици Максима Горког 58. До пре шест година ништа није улагано у одржавање целокупног објекта, наводи Јован Филиповић, председник Друштва. У новембру 2013. године захваљујући помоћи Нафтне индустрије Србије (НИС), урађена је реконструкција крова и постављени су нови олуци.

Реновирање је настављено 2014. године, када је од чланарина играча, и залагањем чланова првог ансамбла реновиран тоалет, замењене плочице, санитарије и инсталације. Годину дана касније успели су делом да реновирају салу, кречењем и поставњањем нових огледала. Исте године сређене су канцеларија и економат у којима је постављен нови намештај, који је донација чланова првог ансамбла.

Од тада, Друштво због тешке материјалне ситуације није могло да улаже у обнављање просторија, саопштавају из РКУД-а „Јединство“ и додају да су ове године сакупљена средства за замену столарије у предњем делу, а замењени су прозори и врата. План је да се до 2021. године замене сви прозори, уради изолација и фасада на објекту. Они наводе да реконструкција не иде темпом који би они желели, али да су важне и друге ствари.

„На крају крајева битније је оно што се налази унутар ове зграде. Битне су дивне приче које се исписују већ 40 година и деца која се уче правим људским вредностима, који својим залагањем и љубављу чине овај објекат много лепшим него што га видите споља“, поручују они.

Сви добронамерни људи који мисле да могу на било који начин да помогну, могу их контактирати Јована Филиповића, председника Друштва на бр телефона 064/6441800 или Илију Лазића, секретара Друштва на број телефона 063/8712897.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: