Директорка ПУ „Дечја радост" Панчево разрешена дужности

Ружица Беч: Смењена сам јер нисам политички подобна

Панчевачка предшколска установа „Дечја радост“, према оцени Министарства просвете, за свој рад ове године оцењена је највишом оценом. Ипак, то није помогло Ружици Беч да не буде смењена са директорске функције. Она сматра да иза такве одлуке стоји политика.

Више од две деценије, Ружица Беч је радила као васпитач у предшколској установи „Дечја радост“. Пре шест година изабрана је за директорку и свој посао је, како каже, обављала савесно. Упркос томе, добила је решење о разрешењу.

„Главни узрок је зато што нисам политички подобна, јер сам аполитична и нисам наравно члан СНС-а, то је основни и једини узрок. Зато што нисам подобан директор, јер не извршавам налоге који су мени дати, јер нису по закону, да запошљавате кадар, да уписујете децу преко везе, ја радим строго и искључиво по закону“, каже бивша директорка ПУ „Дечја радост“ Ружица Беч.

Установу којом је руководила, Министарство просвете оценило је највишом оценом, уз образложење да је на тај начин остварен максималан учинак у раду. Који су разлози за смену, објашњавају у надлежном покрајинском секретеријату.

„Ружица Беч, директорка ПУ „Дечја радост“, разрешена је решењем министра просвете, а претходну сагласност на разрешење дао је и покрајински секретар за образовање, ценећи разлоге наведене у предлогу органа управљања установе. Квалитет рада једне установе није резултат рада само директора већ и свих запослених у установи, тако да проглашење установе „најбољом“ у Војводини, не значи да директор није одговоран за пропусте учињене у свом раду“, наводи се у образложењу Покрајинског секретаријата за образовање.

Такве тврдње Ружица Беч демантује, уз објашњење да је у недавној ванредној контроли просветна инспекција утврдила да није имала никакве пропусте у раду. За своју смену, како каже, криви члана Управног одбора предшколске установе и члана СНС-а Јована Лазарова, који је на једној од седница одбора указао да је у раду директорке било пропуста.

Више на линку.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress