По пријавама редакције сајта „Панчево си ти“ и Вишег суда у Панчеву

РЕМ изрекао две мере упозорења РТВ Панчеву

Савет Регулаторног тела за електронске медије изрекао је две мере упозорења Радио-телевизији Панчево због повреда одредби Закона о електронским медијима и Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуга.

Како су објавили на свом сајту прва мера упозорења изречена је због објављених програмских садржаја РТВ Панчево поводом којих су у Регулаторно тело стигли дописи из редакције сајта „Панчево си ти“ као и дописи десетина грађана.

Славко Ћурувија фондација и Центра за истраживање, транспарентност и одговорност ( ЦРТА ) покренули су акцију 2. марта и позвали су грађане да путем онлине електронске апликације шаљу своје пријаве регулатору. Акцији се одазвало 328 грађана.

Ненад Живковић, каже за Славко Ћурувија фондацију да поздравља одлуку РЕМ-а, која показује да надлежне институције ипак воде рачуна о томе какви се медијски садржаји појављују у јавном простору.

„Изражавам наду да ће, захваљујући оваквом ставу РЕМ-а, у будућности бити далеко мање непримерених и непрофесионалних прилога са тенденцијом да на крају имамо пристојну медијску сцену. Добро је да је РЕМ упутио РТВ Панчеву такву врсту поруке да је њихово извештавање не само непримерено, већ и да није дозвољена хајка на неистомишљенике”, сматра Живковић.

Другу меру упозорења Савет Регулаторог тела за електронске медије изрекао је истом пружаоцу медијске услуге поступајући по пријави Вишег суда у Панчеву.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress