Усвојене измене програма пословања

Ребалансом буџета јавна предузећа добила 113 милиона динара

Највише новца АТП-у

Ребалсом буџета који је Градско веће Панчева усвојило 30. октобра, јавна предзећа добила су око 110 милиона динара, а измењени програми пословања предузећа усвојени су на седници Градског већа, одржаној у уторак, 6. новембра.

Највише новца припало је Аутотранспортном предузећу Панчево – 77 милиона, који ће, како је речено, бити искоришћени између осталог за трошкове запослених. Такође, већници су усвојили и одлуку Надзорног одбора тог предузећа о  узимању кредита од Директне банке у износу од 15 милиона динара за ради одржавања ликвидности.

Јавно комунално предузеће Зеленило добило је 20 милиона динара, што ће према речима представнице тог предузећа, бити недовољно средстава до краја године. Новац из ребаланса биће искоришћен за трошкове, уља, мазива, резервне делове…

ЈКП Водовод и канализација добило је пет милиона динара, а Хигијени је припало шест милиона, који ће између осталог бити искоришћени за Центар за комунални отпад. Извршена је и пренамаена шест милиона динара, из буџета опредељених за куповину два електрична усисивача за сакупљање отпада, а „скинуто“ је и 364.927 динара намењена за зелена острва. Из сопствених средстава Хигијена ће купити аутоподизач вредан осам милиона динара, и један уместо два електрична усисивача. Трошкови се повећавају за гориво за 2,5 милиона.

ЈКП-у Младост припало је четири милиона динара које ће потрошити на рату за порез на имовину. Додатних 3,3 милиона динара које су добили од града на кретид, искористиће за санирање трим стазе на Спортском центру Младост.

ЈКП Банатско Ново Село потрошиће опредељени милион на опремање капеле.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: