Реконструкција Улице 7. јула

Уместо у јулу завршетак радова половином августа

Део улице отворен за саобраћај

Прва и друга фаза радова на реконструкцији Улице 7. јула је завршена, а деоница Улице 7. јула од Улице С. Марковића до Спољностарчевачке, отворена је за саобраћај. Радови су почели 15. марта, а рок за извођење био је 120 календарских дана (4 месеца), што значи да су требало да буду завршени половином јула.

Међутим, како саопштавају из ЈП „Дирекција за изградњу и уређење Панчева“ радови се не изводе по уговореној динамици јер касне радови ЕПС-а, те је одобрено продужење рока за извођење радова за 31 календарски дан, што је одобрило Министарство привреде. Оквирни завршетак комплетних радова се очекује око половине августа 2017. године.

„Тренутно се изводе радови на кишној канализацији и реконструкцији водоводне мреже на трећој завршној деоници Улице 7. јула од Улице С. Марковића до Радивоја Кораћа. Радови на кишној канализацији и радови на реконструкцији водовода, који су уговорени су завршени. Остало је да ЈКП „Водовод и канализација“ уради свој део посла од Улице Б. Јединства до Р. Кораћа“, саопштавају из ЈП Дирекција.

Такође, у току су радови на постављању нисконапонске мреже и јавног осветљења од улице С. Марковића до Радивоја Кораћа, као и радови у нискоградњи (ивичњаци, паркинзи, уређење тротоара и др,) на делу од улице С. Марковића до Петефијеве.

Радови са инфраструктуром обухватају реконструкције саобраћајнице, пешачких стаза, изградњу бициклистичких стаза и паркинга. Пројектом је предвиђена изградња 104 паркинг места и шест паркинг места за особе са инвалидитетом. Паркинг места су стандардих димензија 2,5 x 5 метара. Места за паркирање особа са инвалидитетом су димензија 3,5 x 5метра. Ширина саобраћајнице је седам метара. Ширина пешачко -бициклистичких стаза је 3,50 метара.

Од подземних инсталација предвиђена је изградња јавног осветљења, кишне канализације, реконструкција водовода и реконструкција дела Фекалне канализације.

Процењена вредност инвестиције је 135.600.000,00 са ПДВ-ом, док уговорена вредност износи 121.993.934,74 динара са ПДВ-ом . Радови се изводе у укупној дужини од 810 метара.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: