Блокада гараже АТП-а се наставља

Радницима АТП-а исплаћена зарада за јун, превоз и даље не функционише

Јавни градски саобраћај у Панчеву и даље не функционише, иако је у току дана радницима Аутотранспортног предузећа Панчево исплаћен заостали део зараде за јун.

Незадовољни радници су ноћас у један сат блокирали излаз из своје гараже коју користи нови приватни превозник Пантранспорт, тако да се данас одржава само проређени саобраћај ка Београду са четири возила која су остала ван гараже.

„Ми захтевамо да нам се исплате неискоришћени годишњи одмори, отпремнине и све остало што нам се дугује, и док се то не испуни не идемо одавде“, изјавио је Зоран Топаловић, један од запослених Међутим, још увек није конституисана нова Скупштина града која треба да донесе ребаланс локалног буџета како би се обезбедила средства за отпремнине.

То није наш проблем. Градоначелник је на последњем састанку сам обећао да ће нам све бити исплаћено до 21. јула, а најкасније до 1. августа. Ми не знамо како да живимо, јер новца више немамо, и не можемо да чекамо септембар да се они конституишу“ рекао је Топаловић.

Директор Пантранспорта Радомир Видојевић раније данас се извинио Панчевцима због ове ситуације и оценио како су Пантранспорт и путници „колатерална штета нерешених односа радника АТП-а и локалне власти“.

Пантранспорт је по одлуци Скупштине Панчева средином јуна преузео јавни градски превоз од АТП-а, након чега је око 180 радника тог јавног предузећа постало технолошки вишак. Од тада трају њихови покушаји да се изборе за своје отпремнине.

Полиција и приватно обезбеђење

Приватно обезбеђење које је ангажовало превозничко предузеће Пантранспорт покушало је данас око 15, 30 часова да склони раднике Аутотранспортног предузећа Панчево који блокирају улаз у гаражу АТП-а коју користи Пантранспорт, али их је полиција спречила у томе. То је потврдио Радомир Видојевић, директор Пантранспорта.

„Обезбеђење је послато да би деблокирало улаз у гаражу и омогућило нашим аутобусима да изађу на линије, али их је полиција која је присутна све време протеста легитимисала и спречила у тој намери“, изјавио је Видојевић.

Зоран Топаловић, један од учесника протеста рекао је да је приватно обезбеђење са четири аутомобила улетело међу раднике и покушало да их изгура са улазне рампе у гаражу.

Након међусобног гурања пришли су припадници саобраћајне полиције и инспектори који се налазе у близини све време нашег протеста и легитимисали су раднике обезбеђења, као и возаче аутобуса, који су од власника добили налог да преко нас истерају возила на улицу“, рекао је Топаловић.

Група радника АТП-а од ноћас блокира гаражу незадовољна због не исплаћивања дела зараде за јун.

Након што су у току дана добили новац, они су најавили да блокада остаје док не добију и отпремнине које им припадају по закону.

Након одлуке Скупштине Панчева да јавни превоз повери приватној фирми, око 180 радника АТП-а постали су технолошки вишак.

Због протеста читавог дана у Панчеву нема градског и приградског превоза, већ саобраћају само четири возила на линији ка Београду.

РТВ, Драган Вукашиновић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: