Активности Удружења на пола пута

Радионице са младима са инвалидитетом о волонтеризму и активизму

Удружење „На пола пута“ реализује се нови пројекат под називом „Буди и ти млади активиста“. Пројекат је подржало Министарство омладине и спорта Републике Србије у оквиру конкурса за спровођење Националне стратегије за младе.

Пројектом је предвиђено да се са младима са инвалидитетом са територије нашег града реализују радионице на којима ће се говорити о волонтеризму и активизму, о особама са инвалидитетом као волонтерима и активистима нашег града, о могућностима и приликама за волонтирање, као и зашто је важно да волонтирамо и будемо активни грађани.

Поред радионица које ће бити организоване и за средњошколце у циљу приближавања ових тема, организоваће се и локалне акције на којима ће млади са инвалидитетом учествовати и кроз које ће помоћи својој заједници. Планирана је продајна изложба поводом Дана младих, на којој ће се продавати производи који ће се правити особе са инвалидитетом на креативиним радионицама, а од прикупљеног новца купиће се рампа за градски музеј или нешто слично што ће олакшати особама са инвалидитетом приступ градским институцијама и садржајима које град нуди.

Такође, планирана је и акција чишћења обале Тамиша, али и трибина на којој ће се говорити о особама са инвалидитетом као волонтерима и активистима.

Удружење „На пола пута“ позива младе да попуне упитник на следећем линку и дају свој допринос истраживању о ставовима младих према волонтеризму и активизму, али и сазнају нешто ново о овим темама.

За попуњавање упитника потребно је око пет минута. Такође, уколико нека млада особа жели да учествује у пројектим активостима може се јавити Удружењу „На пола пута“ путем ФБ странице, мејла  [email protected] или на телефон 013/341-726 сваког радног дана од 9 до 15 сати.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: