Караван дијалога у Панчеву

Радионица за младе – родне улоге и једнакост

Радионици на тему родних улога, у организацији Алумни мреже Академије дијалога за младе жене и Женске мировне групе Панчево, биће одржана 8. јула у просторијама Туристичке организације Панчева, у улици Војводе Петра Бојовића 2, од 12 сати.

Радионица је усмерена је на информисање и проширење свести младих о једнакости и родним улогама, начинима њиховог формирања као и импликацијама које рано засноване родне улоге имају на животне изборе међу младим мушкарцима и женама.

„Сматрамо да потреба и значај за организовањем овог типа радионице произлазе из чињенице да је наше друштво и поред видљивог напретка још увек претежно патријархално и да се о родним улогама и томе шта оне представаљу у друштву недовољно говори. С тим у вези наша идеја је да током два сата трајања радионице пружимо могућност младима да се укључе у различите вежбе и дискусије на ову тему и на тај начин обогате своје знање о проблемима родне равноправности, стереотипима и да науче како се борити против неједнакости“, кажу у Алумни мрежи.

На крају радионица учесницима ће бити подељени цертификати о учешћу.

Алумни мрежа Академије дијалога за младе жене је настала у оквиру иницијативе „Follow us“,  подржане од стране Мисија ОЕБС-а у Београду и Приштини. Иницијатива окупља младе и проминентне жене из Београда и Приштине из света политике, академских кругова, медија и цивилног друштва са циљем да кроз неформалне разговоре промовишу интеркултурни дијалог с фокусом усмереним на једнакост и оснаживање жена у оба друштва.

У циљу промоције заједничких активности организују „Караван дијалога”, догађај који обједињује неколико сегмената: фото конкурс на тему родних улога у оба друштва и улоге жене у свакодневним активностима, серија радионица, јавних дебата и изложби 20 најбољих фотографија које су примљене у оквиру фото конкурса, а које ће се одржавати у 10 градова.

Учешће на радионици потребно је потврдити до четвртка, 6. јула, на имејл адресу [email protected].

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: