Пројекат Удружења „Веште руке“

Радионица о примени лековитог биља

Пројекат „Од лековитог биља до успеха“, у организацији Удружења „Веште руке“ из Панчева, је веома успешно реализован у Банатском Брестовцу.

Првог дана, учеснице су имале прилику да одслушају предавања о поступку регистрације породичног пољопривредног газдинства, како би могле да почну са производњом, прерадом и пласирањем лековитог биља и производа од лековитог биља. Такође, могле су да добију и корисне информације у вези са лековитим биљем које се може узгајати у овом подручју, са фокусом на невен, бели слез, гавез, камилицу, коприву и матичњак.

Другог дана, организована је радионица у којој је чланица удружења демонстрирала примену лековитог биља у прављењу различитих производа: крема од невена, капи од коприве и капи за циркулацију.

На сајту bilje.vesteruke.rs се налазе све потребне информације које прате овај пројекат, а које су доступне свима у сваком тренутку. Жеља удружења је да се овај пројекат настави и реализује у другим сеоским срединама, како би жене са територије града Панчева ојачале свој економски статус и кренуле у производњу лековитог биља.

Пројекат „Од лековитог биља до успеха“ је суфинансиран од стране града Панчева.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress