Први „Панбајк фестивал“ у Панчеву

У Панчеву ће у суботу 19. септембра, од 17 сати бити одржан први бициклистички фестивал под називом „Панбајк фестивал“. Догађај се организује у оквиру пројекта „Пронађи алтернативу путничком аутомобилу“ који организује Удружење грађана Србија, мој дом, а суфинансира Министарство за заштиту животне средине. Циљ пројекта јесте развијање свести о потреби очувања заштите животне средине и промоција алтернативних видова превоза, а посебно бициклизма као здравог начина кретања и еколошки погодног превозног средства.

Догађај је намењен младима од 16 до 30 година,а одржаће се на платоу испред Градске управе града Панчева у виду такмичења у:
– спорој вожњи бицикла
– вожњи бицикла с обрнутим корманом
– полигону спретности за бициклисте
– познавању правила саобраћаја за бициклисте.

Такмичар који буде имао највише бодова у свим дисциплинама као награду добиће бицикл.

Број такмичара је ограничен због забране окупљања на отвореном више од 30 особа. Обавезна је пријава на имејл-адресу: [email protected]

Приликом пријављивања треба навести: име, презиме, годину рођења и град из којег тамичар долази. Пријаве послати најкасније до 18. 09.2020. у 23:00. Пријаве на лицу места биће могуће само у случају да се не пријави довољан број такмичара, а управо зато препоручујемо да се што пре пријавите И добијете могућност да учествујете у промоцији здравог начина кретања и уједно освојите награду.

Сви окупљени имаће прилику да испробају тзв. пијане наочаре и да на тај начин стекну утисак како је бити учесник у саобраћају под дејством различите количине алкохола, умора, опојних дрога и јаких лекова. Осам различитих врста наочара обезбеђене су од стране Агденције за саобраћај града Панчева. Пријатељи фестивала који ће представити свој рад на првом „Панбајк фестивалу“ су Завод за јавно здравље Панчево и Црвени крст Панчево.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress