Шире се демонстрације

„Протест против диктатуре“ и у Панчеву

Након Београда, Новог Сада, Ниша, Крушевца, Краљева, Чачка, Бора, и других градова, вечерас 6. априла, и Панчево се придружује уличним деомонстрацијама под називом „Протестима против диктатуре“.

Окупљање је најављено за 18 сати на платоу испред Градске управе Панчево. Организатори на фејсбуку поручују да је почела „прва битка у рату за бољу будућност“. Кажу да се „ништа не решава за један дан“, те да ће се протести организовати сваког дана.

Већ трећи дан у више градова у Србији на улицама се окупља више хиљада грађана, углавном младих, незадовољних победом актуелног премијера Александра Вучића на председничким изборима 2. априла.

Протести су организовани на фејсбуку на страници „Протести против диктатуре“, а студенти Универзитета у Београду прихватили су захтеве које су изнели студенти у Новом Саду.

Они су затражили смену чланова РИК-а због непоштовања одлука Уставног суда, затим смену чланова савета РЕМ због нереаговања на више стотина прекршаја и пријава, разрешење Маје Гојковић због блокаде рада Народне скупштине, смену глодура РТС и уредника информативног програма РТС због режимског извештавања и неравномерне заступљености кандидата. У случају неиспуњења захтева, наводи се у захтевима, студенти ће захтевати ванредне парламентарне изборе.

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Bojan
3 године пре

Samo jako!

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress