Нови медиј у граду

Простор за афирмацију демократије и грађанског друштва

„Желимо да понудимо алтетрантиву, да критички промишљамо стварносту у граду и друштву и афирмишемо праве вредности

Нови панчевачки онлајл медиј „Pancevo city“ или „Панчево си ти“ почео је са радом 7. маја, а јуче, 11. маја, у Кафе клубу „Купе“ одржана је промоција сајта. Публици су се представили чланови редакције, али и иницијатори и идејни творци овог пројекта.

Оснивању сајта претходио је пројекат Удружења грађана за општу културу и слободно информисање „Омнибус“, које је током шест месеци реализовало пројекат покретања истоименог омладинског интернет радија.

О том искуству говорили су Мирослав Тодоровић, професор филозофије, Кристијан Балтеану, професор румунског језика и Дејан Чанчаревић, професор српског језика и књижевности.

Сајт „Панчево си ти“ представио је Ненад Живковић, новинар и уредник портала. Он је објаснио откуд потреба двадесетак људи који су се окупили око овог пројекта, за отварањем новог медија у граду:

„Овим сајтом желимо да узбунимо духове и покренемо припаднике људи свих генераиција који желе да размишаљају и да имају грађанске храбрости да јавно изнесу свој став. Позивам све грађане који деле вредности демократије и грађанског друштва да нам се придруже. Желимо да понудимо алтетрантиву, да критички промишљамо стварносту у граду и друштву и афирмишемо праве вредности“.

Сајт „Панчево си ти“ можете пратити на адреси www.pancevo.city

 

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: