ЖМИГ обележила 16 дана активизма

Промоција кампање „Могу да нећу! – Љубав није насиље“ у школама

Женска мировна група – Панчево обележила је 16 дана активизма организовањем акција исцртавања шаблона у двема школама – 29. новембра у Техничкој школи „23. мај“ , и у Пољопривредној школи „Јосиф Панчић“ 8. децембра.

Акција се спроводи у циљу промоције кампање Аутономног женског центра под називом „Могу да нећу“ и ради обележавања 16 дана активизма, који трају од 25. новембра до 10.децембра.

„Могу да нећу! – Љубав није насиље“ је слоган кампање која се реализује уз подршку Фонда УН за сузбијање насиља над женама. Циљ је да се повећа свест младих, првенствено девојака, о насилним обрасцима и оснажи их да се супротставе насиљу и не пристају на насиље у партнерским везама.

У оквиру кампање покренут је сајт „Могу да нећу“који је развијен у оквиру пројекта превенције Аутономног женског центра „Нулта толеранција на родно засновано насиље“. Пројекат се реализује у 15 градова у Србији у партнерству са локалним женским невладиних организацијама.

Сајт је првенствено намењен средњошколкама и средњошколцима, са интерактивним садржајима чији је циљ повећање информисаности младих о томе шта су дискриминација, родно засновано и сексуално насиље, које облике може имати насиље у партнерским везама, а шта су карактеристике здраве везе. Млади такође могу сазнати коме могу да се обрате ако трпе насиље, односно како да подрже неког ко је изложен насиљу.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: