„Пролећни дани“ у Микиној школи

Манифестација „Пролећни дани“, у организацији Удружења „Веште руке“, биће одржана у холу ОШ „Мирослав Мика Антић“, сутра, 7. маја, од 10 до 14 часова.

На манифестацији изложбеног и такмичарског типа, своје радове ће представити удружења из Панчева, Београда, Ковачице, Ковина. Учествоваће и ученици које ће показати умеће које су стекли током пројекта овог удружења – „Домаћинство у настави“ које похађа око 90 ђака основних школа у Панчеву.

„Циљ манифестације је да излагањем ручних радова промовишемо старе занате, народну културу, као и да развијемо свест о значају очувања традиције“, рекао је Никола Ђорђевић, члан Удружења.

Учесници ће се такмичити три категорије – у припремању најбоље посластице од јагода, најлепшој рукотворини са мотивом јагоде и категорији најлепшег штанда. Јагода је и део логоа ове манифестације, као мотив који подсећа на пролеће и омиљено је воће у пролећним данима, кажу организатори.

Манифестација „Пролећни дани“ почиње у 10 часова предавањем о зачинском и лековитом биљу и трајаће до 14 сати, када ће бити проглашени победници.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress