Подршка женском социјалном предузетништву

Пројекат „ОНАснаживање” усвојен на Градском већу, дан касније потписан протокол

Пројекат Фонда Б92 „ОНАснаживање”, усмерен на економско онаснаживање жена, добио је ове недеље подршку и градских већника, који су се сагласили да Панчево буде део тог програма.

Циљ двогодишњег пројекта „ОНАснаживање“ је да се да допринос дугорочнијем увођењу услуга социјалне заштите за жене које су преживеле насиље и жена које припадају угроженим категоријама становништва.

„Пројектом је планирано оснивање социјалног предузећа, тренинг центра, у сарадњи са локалним Центрима за социјални рад, Сигурним кућама и локалним женским невладиним организацијама које ће имати активну улогу у пружању услуга и функционисању овог новог предузећа. Формираће се и мрежа друштвено одговорних представника приватног сектора који ће својим ангажовањем пружати подршку едукацији, запошљавању жена и након завршетка пројекта”, објаснила је Милица Тодоровић, председница Савета за родну равноправност Скупштине града Панчева.

Из оствареног профита превиђено је оснивање тренинг центара и да се учесницама обезбеди финансијска подршка за 15 најбољих бизнис идеја жена са територије Панчева, Сремске Митровице и Сомбора – три града која су укључена у пројекат.

Пројекат спроводи Фонд Б92 уз финансијску подршку Фонда Уједињених нација за борбу против насиља над женама, а подржан је од Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије.

У четвртак, 7. децембра у оквиру глобалне кампање 16 дана активизма против насиља над женама, у Београду је потписан и Протокол о сарадњи на реализацији пројекта „ОНАснаживање” између Фонда Б92, Града Сремска Митровица, Града Панчева и Града Сомбора, као и са центрима за социјални рад из поменутих градова.

У име својих градова протокол о сарадњи са Фондом Б92 потписали су заменица градоначелника Сремске Митровице Светлана Миловановић, председница Савета за родну равноправност Скупштине Града Панчева Милица Тодоровић и начелница одељења за друштвене делатности Градске управе Сомбор Снежана Миланковић. Потписници су такође и директор Центра за социјални рад „Сава“ из Сремске Митровице Бранислав Вукмир, директор центра за социјлани рад у Сомбору Љубомир Филаковић и Сања Паталов Стојадиновић директорка центра за социјлани рад „Солидарност“ у Панчеву.

 

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress