Локална самоуправа ће потписати Меморандум са Међународном расветном корпорацијом

Припрема предлога за инвестиције у области јавне расвете

Предлог Меморандума о разумевању за развој сарадње у области спољне расвете, који ће бити закључен између Града Панчева и Међународне расветно техничке корпорације „Boss lighting group“, коју представља председник Георгиј Валентинович, усвојен  је на данашњој седници Градског већа.

Чланови тог рела овластили су Сашу Павлова, градоначелника Града Панчева, да у име града потпише тај документ.

Како пише у тексту Меморандума, он је усмерен на развој сарадње у области спољне расвете, у следећим правцима: вршење аналитичких истраживања у сфери спољне расвете; припрема предлога за реализацију инвестиционих пројаката интеграционог карактера у сфери спољне расвете; заједничко учешће у активностима усмереним ка напредовању циљева и задатака; обезбеђивање неопходних финансијских ресурса за инвестиционе пројекте-ангажовање банака, приватних инвеститиора, финансијских инструмената, лизинг компанија.

Напомиње се да није реч о међународном уговоро, те да документ не доноси никакве правне и финансијске обавезе, и могу га раскинути обе уговорне стране.

На питање известиоца да ли потписивање Меморандума има везе са започињањем процеса јавно-приватног партнерства, речено нам је да нема. Међутим, из текста документа може се закључити да је реч о првим корацима у том правцу.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: