У сусрет Специјалним зимским олимпијским играма

Пријем младих спортиста код градоначелника

Од деветнаесторо такмичара који ће представљати Србију на Специјалним зимским олимпијским играма у Аустрији од 17. до 25. марта 2017. године, чак осморо репрезентативаца је из Панчева.

Петоро спортиста из Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама „Кликер“ и троје из Спортског клуба при Дому „Срце у јабуци“ и њихове тренере, данас је у свом кабинету дочекао градоначелник Саша Павлов, пожелевши им срећан пут, добар провод и добре резултате.

„Ово је велики успех. Инклузија је приоритет Града Панчева, не само у образовању, већ и у спорту и здравству, поготово имајући у виду да Град издваја прилично велика средства за спорт, али не само за врхунски и рекреативни већ и спорт особа са инвалидитетом и ради њихове што веће инклузије“ – навео је Павлов.

Репрезентативци који ће се такмичити у нордијским дисциплинама припремали су се у зимском кампу на планини, Народној башти и градском парку, рекао је тренер Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама ‚‚Кликер“ Миодраг Максимовић, као и да ће се тим трудити да оствари што бољи резултат.

„Такмичим се у дисциплини скијања на 500 и 1000 метара. Очекујем добар резултат – прво место“ – рекао је 19-тогодишњи Зоран Раданов коме је ово прво такмичење.

Са Специјалних зимских олимпијских игара 2009. године у САД-у, у Панчево је стигло шест медаља, од којих једна била најсјајније одличје.

 

 

Dunja Stojković

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: