МИНИСТАР КУЛТУРЕ ПОСЕТИО ПАНЧЕВО

Премало пара за мноштво пројеката

Град и Министарство договорили да заједно пронађу средства намењена капиталним културним пројектима

Град и Министарство културе досад су имали добру сарадњу, аи ће она бити унапређена како би најважнији планови из Стратегије развоја културе у Панчеву били реализовани, закључено је након данашњег састанка градоначелника Саше Павлова и Владана Вукосављевића, министра културе у Влади Србије.

Павлов је након разговор рекао да је било речи о даљем унапређењу Панчева као културног центра јужног Баната, његово промовисање у филмски град и улагање у реновирање споменике индустријског наслеђа попут Црвеног магацина и Старе Вајфертове пиваре. Додао је како ће Град и министарство заједнички радити на обезбеђивању средстава за те потребе из различитих извора.

Министар Вукосављевић је похвалио културну политику Панчева, истакавши да она може бити пример за читаву Србију. Навео је да је Министарство у претходне три године са 36 милиона динара помогло различите пројекте у култури.

Министар је рекао да су у току напори како би се обезбедила неопходна средства за израду пројекта реконструкције Народног музеја Панчево чиме би се створили услови и да та институција добије своју сталну изложбену поставку. Овај, али и друге капиталне пројекте могуће је финасирати из различитих домаћих извора, из Фондова Европске уније, те од донација, рекао је Вукосављлевић.

Након састанка у Градској управи Министар Вукосављлевић је у пратњи градоначелника Павлова и Немање Ротара, градског већника задуженог за културу посетио изложбу слика Саве Шумановића у Народном музеју Панчево.

 

Dragan Vukašinović

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Mile
5 године пре

Kad partije ne bi bez konkursa postavljale kadrove u kulturi grada i to malo bi bilo sasvim dovoljno. Radnici u ustanovama kulture kao da su srećni kad nema para jer onda ne moraju ništa da rade. A do sada se nešto nisu ubijali od posla jer se stalno šetaju po gradu, naravno u radno vreme.

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: