Задатак за градоначелика и Градско веће

Преиспитивање постојања, надлежности, резултата комисија и радних тела

Чланови Градског већа на данашњој седници усвојили су Нацрт одлуке о преиспитивању потребе постојања Комисија и других радних тела које је образовао Град Панчево. У образложењу одлуке стоји да се према Закону о буџету Републике Србије за 2018. годину накнаде за рад председника и чланова комисија и других сталних и привремених радних тела у јавном сектору не може повећавати током ове године.

Због тога се задужују надлежни органи и корисници јавних средстава да преиспитају потребу постојања и висину накнада, ради смањења издатака, те да иницирају измене закона, прописа, општих аката…

Државна ревизорска институција РС је у Извештају о ревизији буџета града Панчева за 2016. годину препоручила одговорним лицима града да на јасан начин уреде надлежности за формирање комисија и других радних тела, са јасним циљевима и задацима, број чланова, рок извршења задатка, висину накнаде, резултат радног тела, начин извештавања о раду, контролу рада, као и да се члановима и председницима комисија који су запослени у органима града Панчева не даје накнада за обављање тог посла.

Након што Скупштина града у петак, 12. јануара, на седници усвоји овај Нацрт градоначелник и Градско веће имаће 30 дана да утврде број комисија, чији је број тренутно непознаница, и да поступе по наведеној одлуци.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: