Програм Дечје недеље

Представе, промоције књига и Клупа за маштање

У оквиру Дечје недеље, у среду 4. октобра, у Народној башти представљена је „Клупа за маштање“, коју су креирали Филип Јанковић и Лана Дапчевић (11 година). Они су полазници Мале школе уметности „ДивАрт”, из Београда, а њихов уметнички рад освојио је награду ГРАН-ПРИ 6. Међународног бијенала уметничког дечјег израза БУДИ.

У сарадњи са ЈКП Зеленилом Панчево, клупа за маштање је израђена и постављена за измаштавање многих других идеја у непосредној близини Павиљона.

Представљање „Клупе за маштање“ увеличала је изложба, затим радионица  Мале школе уметности „ДивАрт”, из Београда,  и концерт састава „Vocal kids“.

Додељена је и награда Културног центра Панчева „Муњевити Кринфолион 2017“, коју Културни центар Панчева додељује награде најуспешнијим сарадницима и партнерима у области дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу у текућој години.

До краја месеца отворен је и фото конкурс, а аутори најмаштовитије фотографије настала на клупи за маштање, биће награђени. Фотографије се могу послати на мејл: [email protected].

У четвртак, 5. октобра, представа „Мачак у чизмама”, у режији Драгише Косаре, настале у оквиру Дечје позоришне сцене „Пођи туда…” Културног центра Панчева, гостовала је у Народном позоришту „Стерија“ у Вршцу.

Програм Дечје недеље наставља се у петак, 6. октобра, од 10 сати, на сцени Културног центра Панчева. Тада ће бити промовисан роман за децу „Хоћу кући” наше најпопуларније и најпревођеније ауторке за децу, Јасминке Петровић, у издању издавачке куће „Одисеја”.

Истог дана, од 12 сати, у Гимназији „Урош Предић” биће организована промоција тинејџ романа „Све је у реду”, коју потписује такође Јасминка Петровић.

Нешто касније, од 18 сати на сцени Културног центра биће премијерно приказани  дечји филмови, настали на радионици Мали филм у оквиру 4. Панчево Филм Фестивала – „Уклето позориште“, аутори деца узраста од 10 до 14 година, и Чудни Филип и Мишко“, аутори деца узраста од 6 до 10 година. Такође, планирана је и премијера музичког спота „Галебова стена“.

Дечји викенд почиње у суботу, 7. октобра, од 12 сати, када ће у дворани Културног центра бити приказана представа за децу „Принц од белог лука”.

Наредна дечја представа заказана је за среду 11. октобра, од 12 сати, у дворани Културног центра. Комад „Невиђена Црвенкапа” Александра Поповића је настао у продукцији НП „Стерија” из Вршца, у режији Миодрага Динуловића.

Недеља посвећен деци завршава се 27. и 28. октобра, када ће у дворани Културног центра, од 12 сати, бити приказана представа „Боки и Оки шоу – „Тајна великог носа“ у режији Маше Вујошевић и продукцији Дечје позоришне сцена „Пођи туда…” Културни центар Панчева и Е.Т.М. Продукције.

  

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress