Предавање Завода за јавно здравље Панчево у Црвеном крсту

Предавање о наркоманији – забрињавајућа статистика

У Србији се годишње збрине око 400 пацијената који су се предозирали хероином, марихуаном, амфетаминима и екстазијем, подаци су Националног центра за контролу тровања ВМА. У прва четири месеца ове године, лекари Националног центра су збринули 27 пацијената који су конзумирали хероин и 13 пацијената са ефектима узимања кокаина. Међу особама које су користиле психоактивне супстанце има и малолетних лица.

Ови подаци могли су се чути на предавању које су организовали Завод за јавно здравље Панчево и Црвени крст Панчево, а поводом обележавања Међународног дана борбе против дрога – 26. јун.


Младе волонтере Црвеног крста су, са потенцијалним опасностима у вези с коришћењем психоактивних супстанци, упознали Осман Хамзагић и др Тамара Мирков из панчевачког Завода за јавно здравље.  Говорили су о утицају психоактивних супстанци на организам, колико је тешко одвикнути се од коришћења дрога, програмима у Панчеву којима се помаже зависницима од наркотика да колико је могуће превазиђу проблем.

Закључак до ког су дошли и предавачи и посетиоци предавања јесте да овој теми није посвећено довољно простора у Панчеву и да су оваква предавања значајна за квалитетно информисање јавности о проблему конзумирања наркотика.

Dunja Stojković

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: