Тема за родитеље у Културном центру Панчево

Предавање др Ранка Рајовића: Предности и замке нових технологија

Предавање др Ранка Рајовића, на тему „Предности и замке нових технологија“, биће одржано данас, 4. новембра, у Културном центру Панчева, од 17,30 сати. Скуп се организује у сарадњи са Kабинетом министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој у десет градова Србије.

На предавању ће бити речи о томе како ће у пословима будућности, нове технологије бити од пресудне важности, па је јасно да садашње генерације морају да овладају новим технологијама. Међутим, њихова претерана употреба може да утиче на когнитивне способности. Присутни ће добити информације о томе колико се брзо јавља зависност од компјутера и видео игрица, како се изборити, које су последице, шта родитељи морају да знају, који су приоритети за будућност, како помоћи новим генерацијама, зашто деца не могу да уче, зашто је смањена пажња и концентрација…

Предавање је првенствено намењено родитељима, али су и просветни радници добродошли.

Улаз је слободан, али је неопходно имати улазницу која може да се прузме на благајни Културног центра Панчева од 28.10.2019. године или урадити резервацију путем пријавне форме: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSed7q9RuCQJlJvIyYNAM2fPalsWR7e3hzTrIo-MN1gn_HnZkA/viewform?usp=sf_link
која се налази на интернет страници 10predavanjau10gradova.ntcucenje.com или на Фејсбук страници НТЦ систем учења.

У Панчеву ће се НТЦ радионице за децу предшколског узраста одржавати у поподневним часовима у просторијама вртића ПУ „Дечја радост“, а за децу нижег основношколског узраста у ОШ „Јован Јовановић Змај“.

Др Ранко Рајовић је специјалиста интерне медицине, магистар неуроендокринологије и неурофизиологије и доктор спортских наука. Аутор је НТЦ програма учења који се спроводи у 17 држава Европе, а у 7 је акредитован од стране министарства образовања. Урађено је неколико ЕУ пројеката заснованих на НТЦ програму: ТЕМПУС (Велика Британија – Словенија, Италија, Шпанија); ИПА ЦБЦ (Румунија, Србија, Црна Гора и Хрватска); Ерасмус (Словенија, Чешка , Словачка и Србија). Оснивач је Менсе у 5 држава, а од 2002. године је и члан комитета међународне Менсе за даровиту децу (председник 2010 – 2012). Сарадник је УНИЦЕФ-а. Добио је признање међународне Менсе (MERF – Mensa education and research foundation) за интелектуални допринос друштву (2015). Ради на Педагошком факултету у Копру у Словенији (област неуронауке у васпитању и образовању).

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress