Панчево Си Ти: победа у одбрани слободе изражавања у Србији

Повучена и друга тужба против Ненада Живковића

Координатор Српске напредне странке за Јужнобанатски и Подунавски округ и потпредседник Извршног одбора те странке Бранко Маловић је повукао и другу тужбу против новинара Ненада Живковића, коју је поднео 3. октобра ове године.

Он је новинара тужио због текста „Партијска држава + прверен кадар = напредњачко владање”, који је објављен на сајту Панчево Си Ти, 9. јула. Маловић је за надокнаду нематеријалне штете због наводно претрпљеног душевног бола тражио пола милиона динара. Живковићу је 27. новембра курир Основног суда у Панчеву уручио Решење од 26. новембра у коме судијница Нела Петрушевић утврђује да је Маловићева тужба повучена, на основу поднеска пуномоћника тужиоца Душана Стојковића из Ортачког адвокатског друштва „Стојковић” из Београда од 15. новембра.

Редакција сајта Панчево Си Ти сматра да одлука координатора Маловића да повуче и другу тужбу против њиховог сарадника, представља још једну малу, али још значајнију победу у одбрани слободе изражавања у Србији.

“Чињеница да је Маловић одустао од тужбе неће ни на који начин умањити нашу спремност да и даље пишемо о друштвеним аномалијама и проблемима, неправди, уништавању друштва и апсолутној контроли коју актуелна власт у Србији покушава да успостави, нити ће ослабити критику политичара, функционера, уопште јавних личности увек када њихово понашање, изјаве, одлуке и чињење или нечињење нарушавају јавни интерес и опште добро и угрожавају права и слободе најширих слојева становништва или неке сасвим мале и дискриминисане друштвене групе. Као и досада, ми ћемо се руководити темељном вредношћу етике професионалног новинарства: да су чињенице свете, а коментар слободан”, саопштава сајт Панчево Си Ти.

Оставите коментар

PANpress
%d bloggers like this: