Са седнице Градског већа

Пословање јавних предузећа – највећи плус у ЈП „Дирекција”, највећи минус у ЈП „Грејању”

На седници Градског већа, одржаној у петак, 2. јуна, усвојене су одлуке које се тичу преноса права коришћења на 15 неопкретности у јавној својини града на Предшколску установу „Дечја радост“. Такође, донет је предлог закључка о пословно-техничкој сарадњи на извођењу радова на измештању постојећег магистралног гасовода на делу преласке преко атарског пута Банатско Ново Село –Долово. Усвојен је и предлог закључка којим се овлашћује Јавно предузеће „Градска стамбена агенција“ Панчево за подношење захтева у вези са изградњом за трајно решавање стамбеног питања избеглица.

Градско веће утврдило је и предлог закључка о степену усклађености планираних и реализованих активности 16 јавних предузећа, у периоду од 1. јануара до 31. марта текуће године.

Десет јавних предузећа остварило је позитиван финансијски резултат („Зеленило“, „Хигијена“, „АТП“, ЈП Дирекција, „ГСА“, „Комбрест“, „Вод-Ком“, „БНС“, „Качарево“ и „Долово“), док је шест јавних предузећа пословало са губитком („Грејање“, „Водовод и канализација“, „Младост“, „Старчевац“, „Омољица“, „Глогоњ“).

 Највећи приход остварило је ЈП „Дирекција за изградњу и уређење Панчева“ (16.875 динара), а највећи губитак ЈП „Грејање“ (89.831 динар).

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress