Порука синдикалаца: Веће плате, достојанствен рад, колективни уговори

Неколико хиљада учесника протеста Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) и Уједињених гранских синдиката „Независност“ поводом Међународног празника рада, 1. маја дошло је до Владе Србије у Београду, где су предали своје захтеве.

Синдикалци су прошетали главним београдским улицама, а испред Владе Србије са камиона са озвучењем пуштена је песма „Пада Влада“.

Испред Владе Србије још једном су прочитани захеви синдикалаца, а то су веће зараде, повећање минималне цене рада, враћање смањених пензија и потписивање колективних уговора.

Са камиона учесници протеста су поручили да ће помно пратити шта се дешава са њиховим захтевима.

Протестну колону предводили су добошари, а синдикалци су носили транспаренте подршке радницима у Србији, као и заставе Иницијативе „Не да(ви)мо Београд.

Првомајски протест у организацији два синдиката почео је данас у центру Београда, а један од синдикалних лидера Зоран Стојиљковић пожелео је добар дан осиромашеним радницима, заборављеним сељацима, пониженим студентима и поштеној интелигенцији.

Протест Савеза самосталних синдиката Србије и Уједињених гранских синдиката „Независност“ поводом Међународног празника рада, 1. маја, почео је данас у подне на Тргу Николе Пашића испред београдског Дома синдиката.

Окупљеним је са камиона поручено да се протест одржава на исти дан као и пре 124 гогдине, када је одржан први раднички протест у Србији, а радници су позвани да кажу „Уа“ онима који мисле да се са 24.000 динара могу хранити породица и школовати деца.

Опширније на линку.

Бета

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: