Последња седница Скупштине града Панчева у овој години

Полемика само око буџета

Последња седница Скупштине града у овој години, одржана у среду, 27. децембра, није се много разликовала од претходних. Око 40 тачака усвојено је без расправе, а полемику међу одборницима једино је изазвао предлог буџета за следећу године, који је на крају такође усвојен.

Одборници из редова опозиције оценили су да је буџет расипнички, нерационалан, и да ће бити потрошено превише новца за невладине организације и пројекте разних медија.

Већина одборника одбила је амандмане на буџет које је поднео Никола Ћурчин, члан одборничке групе „Слободно Панчево“. Он је предложио да се новац са неких ставки преусмери за опремање школских кабинета, побољшање безбесдности и услова рада у школама, као и за стимулисање за оснивање нових приватних фирми.

Ћурчин је замерио и на томе што су у градском буџету за идућу годину одвојене велике паре за тзв. Регионалну развојну агенцију „Јужни Банат”, те да нема информација о томе шта она ради, и који су њени резултати.

Предраг Живковић, заменик градоначелника рекао је да је буџет за 2018. мањи него што је био ове године, али и да ће градска власт у идуће године понудити бројне пројекте међународним организацијама, републичким и покрајинским секретаријатима да би добила што више новца за спровођење капиталних инвестиција.

 

 

 

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: