Хуманитарни концерт КУД „Абрашевић" Панчево

Поклон дечјих анасамбала суграђанима

Прикупљен новац биће потрошен на куповину ЕКГ апарата за Службу хитне медицинске помоћи

Културно уметничко друштво Абрашевић Панчево, у сарадњи са КУД „Станко Пауновић НИС РНП , КУД Нелоит Старчево и Дечијим хором Звончићи Музичког центра Панчево, организује хумантирани концерт у понедељак, 20. фебруара у Културном центру Панчево, од 19 сати. Прикупљена средства биће потрошена на куповину ЕКГ апарата за Службу хитне медицинске помоћи Дома здравља Панчево.

Идеја за ову акцију потекла је од Стефана Милића, уметничког руководиоца дечјих ансамбала КУД „Арбашевић“, који је заједно са својим сарадницима препознао да у Служби хитне помоћи постоји проблем са ЕКГ апаратом.

Председница КУД „Абрашевић“ Лела Стојнов, прича да су њихова лична искуства, али и искуства родитеља деце која играју у КУД-у, показала да апарат не ради добро јер из неколико пута покушаја не уради оно што је потребно.

 „То некоме може угрозити живот, и ми смо желели на неки начин да помогнемо и прикупимо средства за куповину новог ЕКГ апарата. Захвални смо Културном центру Панчево и већнику за културу Немањи Ротару, који су нам обезбедили дворану Културног центра и на тај начин подржали ову акцију, као и нашим сарадницима и пријатељима који су се придружили акцији“, каже Лела Стојнов.

Она је додала да ће на концерту играти деца узраста од пет до петнаест година, те да је хуманитарни концерт њихов допринос старијим суграђанима.

Једини ЕКГ апарат у амбуланти Службе хитне помоћи стар је пет-шест година, али се често квари.

„С времена на време уређај прави проблеме приликом снимања. То су наши пријатељи из КУД-а Абрашевић приметили и пожелили да нам набаве нови апарат што је јако лепо са њихове стране“, рекао је др Мирослав Тепшић, начелник Службе хитне медицинске помоћи.

Осим ЕКГ апарата, овој Служби потребни су и аспиратори, који су такође у лошем стању, а доктори их користе свакодневно. Реч је о уређајима који се користе на терену код ургентних стања за усисавање течности.

За набавку новог ЕКГ апарата потребно је око 130.000 динара. Организатори хуманитарног концерта позивају све суграђане, али и панчевачке фирме да куповином карте у износу од 300 динара, и донацијом прилога у кутијама, допринесу успешности ове акције.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: