Последња седница Скупштине града у овом сазиву

Појединим новинарима забрањен улазак у скупштинску салу

Обезбеђење им је прво објаснило да не смеју да прекидају седницу, а онда и да им је речено да никога не пуштају.

Током данашње седнице Скупштине града, појединим новинарима и новинаркама није дозвољено да уђу у велику салу Градске управе града Панчева. Реч је о колегама из Танјуга, РТВ Војводина и Мојкрај. Како су нам испричали, они су стигли 15 минута након што седница почела, али им је речено да не могу да уђу. Обезбеђење им је прво објаснило да не смеју да прекидају седницу, а онда и да им је речено да никога не пуштају.

Новинари који су остали испред врата велике сале, већ 30 година прате скупштинска заседања, и како кажу, никада им није било забрањено да уђу на седницу.

Ипак, новинари и новинарке који су дошли на време, (013 инфо, РТВ Панчево и наша новинарка) су ушли на седницу без проблема.

На крају седнице Тигран Киш нам је објаснио да не зна ништа о забрани уласка, и извинио се новинарима због непријатности. Он је додао да је један од разлога могао да буде превелик број људи у сали, због заштитних мера, али да је у сали било само 42 одборника и одборница и још десетак људи.

Иначе, данашња седница је била последња у овом сазиву јер је 19. маја, одборницима истекао мандат. Одборници су били „наоружани“ маскама и руквицама, а у сали се правио размак од два метра.

Скуп је почео минутом ћутања у част Душице Јовановић, недавно преминуле одборнице. Утврђен је мандат новој одборници, са листе Доста је било, Снежани Тодоровић.

Усвојено је преко 20 тачака, највише у вези са новим предузећем Пантранспорт, који ће ускоро заменити АТП, а гласало се и о продаји земљишта новом инвеститору у Северној пословној зони.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress