Пројекат удружења „На пола пута“

Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим родитељима

Активности које се реализују су индивидуални рад са дефектологом, музичке радионице и спортић

Удружење „На пола пута“ уз финансијску подршку Аустралијске амбасаде спроводи пројекат „Активни почетак“. Циљ програма је пружања подршке деци и родитеља кроз различите активности које се усклађене са њиховим потребама.

У пројекту је препознат значај ране интервенције и подршке родитељима и деци са развојним сметњама у најранијем узрасту. Активности које се реализују су: индивидуални рад са дефектологом, музичке радионице и спортић, које утичу на унапређење психомоторног развоја, социјализације, капацитета и потенцијала које свако дете поседује.

Поред активности за децу, за родитеље се организује Родитељски клуб у оквиру којег они добијају подршку да се лакше носе са изазовима који се пред њима постављају. Такође, на тај начин омогућена је размена искуства и информација, те Клуб представља простор за међусобно оснаживање родитеља.

Све активности реализује стручним тим Удружења уз подршку Маштаонице „Моје срцуленце“, СМС Фитнес и играонице Острво са благом.

Пројекат траје до краја године и сви заинтересовани који желе да учествују у пројекту могу да се јаве на број телефона 013/341-960, сваког радног дана од 9 до 15 сати.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: