Вршњачке едукације у Црвеном крсту Панчево

Подизање свести јавности о проблему трговине људима

Црвени крст Панчево организовају семинар за едукаторе Програма борбе против трговине људима 17. и 18. априла, од 9 до 17 сати у својим просторијама, у склопу спровођења мера из Акционог пана града Панчева у области превенције, сузбијања и отклањања последица трговине људима за 2021. годину. Семинар ће проћи  шест волонтера и волонтерки Црвеног крста Панчево као и десеторо из организација Црвеног крста Вршац, Црвеног крста Опово, Црвеног крста Алибунар и Црвеног крста Бела Црква.

„На овај начин, усавршавањем волонтерки и волонтера повећавају се омладински ресурси  и оспособољавају за спровођење  вршњачких едукација са циљем подизања свести младих у препознавању облика и видова трговине људима“, кажу у Црвеном крсту.

Континуиране обуке свих актера у заједници, подизање свести јавности о проблему трговине људима кроз информисање о суштини трговине људима, ризицима и начинима врбовања жртава, уз спровођење одређених мера, за свој свој крајњи циљ имају  превентивно деловање у локалној заједници, сматрају у рвеном крсту.

Тим за борбу против трговине људима града Панчева, чијим радом координира градски већник задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Миленко Чучковић, чине представници Града Панчева, установа и органа у чијем делокругу рада је ова област и Црвени крст Панчево који спроводи активности.

Деловање Црвеног крста Панчева, поред већ поменутог, и током 2021. године ће бити обезбеђивање прве и непосредне помоћи идентификованим жртвама у храни, одећи, хигијенским средствима, као и помоћ жртвама у успостављању везе са надлежним органима који су одговорни и овлашћени да преузму потпуну и дуготрајну бригу о жртвама, најављује Милица Тодоровић, секретарка Црвеног крста Панчево.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: