Поводом Међународног дана борбе против сиромаштва, 17. октобра у Црвеном крсту Панчево

Подела пакета за кориснике и кориснице Народне кухиње

Поводом Међународног дана борбе против сиромаштва, 17. октобра, Црвени крст Панчево поделиће корисницима и корисницама Народне кухиње пакете са храном и средствима за хигијену, као и гаредеробу. Подела пакета биће организована у петак, 16. октобра, од 8 до 13 сати, у просторијама Црвеног крста Панчево, у Улици Жарка Зрењанина 15.

Милица Тодоровић, секретарка Црвеног крста, каже да су корисници и кориснице обавештени о подели помоћи, и позива све да дођу сутра у просторије Црвеног крста.

Она каже да је током кризе изазване пандемијом корона вируса, један не мали број социјално угрожених грађана и грађанки града Панчева, остао без хране и намерница, те су институције система, као и Црвени крст, били ту да помогну.

Црвени крст Панчево је од почетка пандемије помогао 7.300 појединаца, а пакете су обезбедили Црвени крст Србије и Војводине, Министарство за рад, UN woman i UNICEF, који су пакете наменили хрантељским породицама, женама са инвалидитетом, самохраним мајкама, социјално угроженим женама, жртвама насиља у породици.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: