Емотивна подршка, саосећање и разумевање за мајке

Почела са радом мама СОС телефонска линија

Истраживање о утицају пандемије КОВИД-19 на маме, које је Центар за маме спровео ове године, показало је да се преко 70 одсто мама током пандемије осећало понекад или често усамљено, а тек трећина мама оценило је своје психичко стање за време пандемије као добро

Мама СОС телефонска линија за подршку мамама почела је да ради данас, 15. децембра, 2021.

Ова линија ће мамама из целе земље омогућити да их неко саслуша, да са неким поразговарају о томе како се осећају и дати им прилику да поделе своје бриге, недоумице и проблеме. Волонтерке саветнице које су обучене за разговор на линији, пружиће мамама емотивну подршку, саосећање и разумевање, што је по истраживањима Центра за маме једна од највећих потреба мама у Србији.

Ово је прва линија за подршку мамама која је икада покренута у нашој земљи. Маме су најчешће те које пружају подршку другима, а линија МамаСОС је ту да пружи подршку њима,” изјавила је поводом покретања линије директорка Центра за маме Јована Ружичић.

Телефонска линија биће доступна мамама из целе Србије, за почетак, сваким радним даном од 9 до 15 сати, позивањем броја 060/339-3390.

Линија је намењена мамама деце свих узраста, а детаљи разговора, као и сви подаци које мама подели током разговора, остају поверљиви. Услуге МамаСОС телефонске линије за подршку мамама су бесплатне.

МамаСОС ће бити подршка мамама увек, а посебно је значајна подршка коју ће пружати мамама током пандемије. „Мама, како си? Истраживање о утицају пандемије КОВИД-19 на маме”, које је Центар за маме спровео ове године, показало је да се преко 70 одсто мама током пандемије осећало понекад или често усамљено, а тек трећина мама оценило је своје психичко стање за време пандемије као добро.

Пројекат МамаСОС је препознат и подржан у оквиру програма друштвене одговорности „Свет какав желиш“ који спроводи компанија А1 Србија, пружајући менторство и финансијску помоћ иницијативама на подручју јавног здравља, образовања и екологије. Произведени садржај и ставови изречени у оквиру пројекта су искључива одговорност спроводиоца пројекта.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: