Системска дератизација у граду Панчево

Почела бесплатна акција сузбијања глодара

Системска дератизација у граду Панчево није спровођена последњих пет, шест година, због чега је стање на терену према извештају Завод за биоциде Београд, који је током септембра спровео мониторинг о броју глодара на територији града Панчева, прилично лоше.

То је истакао Иван Алексић, представник Завода за биоциде, који је склопио уговор са локалном самоуправом о надзору над системском дератизацијом, која је почела да се спроводи у понедељак, 2. октобра.

„Најозбиљнији проблем је у нехигијенским насељима, на дивљим депонијнама и у приобаљу Дунава и Тамиша, где су уочене активне групе глодара. Најчешће се срећу кућни миш и сиви пацов”, рекао је Алексић.

Извођење систематске дератизације не терену трајаће око 14 радних дана, најпре у приградским насељима, сеоским домаћинстивма и на угроженим теренима, након чега ће почети дератизација у граду Панчеву. План динамике доступан је у Оперативном плану динамике дератизације.

Представник Завод Екосан Београд који је извођач радова, Јован Ивачковић истакао је да је дератизација потпуно бесплатна за све грађанке и грађане града Панчева, и истакао да се они могу јавити на број телефона 064/812-11-42 или путем имејла [email protected] уколико имају потребу за дератизацијом. Он је додао да су производи који се користе за сузбијање глодара у потпуности безбедни за људе и животиње.

Град Панчево је за посао дератизације издвјио 6,6 милиона динара, а уговор је потписан на три године. Према речима Зденке Миљковић, секретарке Секретаријата за заштиту животне средине, од наредне године акција сузбијање глодара ће се спроводити два пута годишње, на пролеће и у јесен. На питање због чега системска дератизација није вршена последњих пет, шест година она је одговорила да је до сада тај посао био у надлежности ЈП Дирекција за изградњу и уређење Панчева.

 

 

 

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress