Београдска промоција књиге „Како је једна цедуљица срушила МУП”

Писањем о политичкој корупцији до ослобађања грађана у ауторитарном друштву

Власт је систем контроле довела до савршенства, али разговор о политичкој корупцији допринеће томе да се грађани ослободе, закључили су саговорници на промоцији књиге „Како је једна цедуљица срушила МУП”’ аутора Синише Јанковића.

Пре панела присутнима се обратио новинар Стојан Марковић из Чачка. Озон прес, медиј у којем ради је први објавио информацију о књизи. Марковић је рекао да је био изненађен да су ту информацију успели да објаве пре већих медија.

„Не дешава се често да неко скупи храброст и каже истину. Желимо да што више људи сазна шта је то Синиша написао“, рекао је Марковић.

На панелу су говорили Синиша Јанковић, аутор и пензионисани полицијски инспектор привредног криминалитета, Златан Вулић, бивши судија и бивши инспектор привредног кримиалитета, сада адвокат и Мирослав Мијатовић, активиста.

„Ове књиге доприносе ослобађању грађана у овом ауторитарном друштву“, рекао је Мијатовић.

Са њим су се сложили и остали учесници – важно је да се о овој теми прича. Полицајци су баждарени“ да раде и не говоре ништа, сматра Вулић, али то није добро.

„Синиша се осмелио и нашао је прави начин да своје велико искуство и жељу да се дође до бољих решења, он је то преточио у књиге и поделио са нама. Надам се да је инспирисао људе да има смисла борити се, зато што сваки мали корак у добром смеру прераста у велики корак“, рекао је Вулић.

Публикација је резултат вишегодишњег истраживања, а објављивање је реализовано у оквиру пројекта Владавина права (или политичке корупције) у Србији на примеру МУП-а. Присутни грађани добили су бесплатан примерак књиге.

Ово је други део едиције која је започета књигом „Очи у очи са политичком корупцијом”.

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: