За викенд у Барутани

Пети „Дани авантуре“

Пету годину за редом у Панчеву, у парку Барутана одржаће се традиционални „Дани авантуре“, коју организује Планинарско-еколошки клуб „Соко“ из Панчева, уз подршку града Панчева.

Намера манифестације је да на најбољи начин промовише здраве стилове живота, авантуристички туризам и активности у природи, које последњих година попримају све већу популарност.

Уводни програм одржаће се у парку Барутана, у суботу, 2. јуна, од 17 сати, када ће чланови Планинарско-еколошког клуба „Соко“ и Одреда извиђача „Надел“ из Старчева организовати камп за децу.

Централни догађај организује се у недељу, 3. јуна, од 11 до 18 сати у парку Барутана, када ће бити отворени сви полигони.

Субота, 2.6.

Од 17 сати, до јутарњих часова у недељу

Планинарско-извиђачки камп за децу и младе, који ће бити постављен у парку Барутана, и током ког ће се организовати активности везане за боравак у природи.

Недеља, 3.6.

11-18 сати, парк Барутана – централни догађај

Бројна удружења и клубови, на многобројним полигонима представиће своје активности, у којима ће моћи да учествују сви посетиоци. Спортско пењање, спуштање низ котурачу (зип лајн), извиђачки полигони и вештине, гађање савременим и традиционалним луком, авантуристички полигони, air soft, соколарство… су неке од вештина које ће бити представљене посетиоцима. Наступиће и припадници Специјалне бригаде Војске Србије, као и Ватрогасног удружења из Панчева, а очекује се и долазак гостију из окружења.

Улаз је бесплатан а цена дневне карте, која укључује коришћење свих полигона је 300 динара (важи за недељу, камп је бесплатан).

Програм се завршава у 18 сати.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: