Солидарност са колегом Ненад Живковићем

Панчево си ти: позивамо демократску јавност да стане у одбрану слободе мишљења и изражавања

Поводом кампање и медијског линча, који је прошле недеље покренула РТВ Панчево против Ненада Живковића, новинара панчевачког независног портала  Pančevo Si Ti  након његовог говора на протесту у Панчеву #1od5miliona, одржаног у петак, 22. фебруара, (https://bit.ly/2U87ZMb) редакција тог сајта позвала је демократску јавност у земљи и иностранству, новинарска удружења и синдикате, невладине организације које бране људска права, независна регулаторна тела, међународну заједницу, амбасаде пријатељских западних земаља и сваког појединца посвећеног афирмацији вредности грађанског друштва да одбране слободу мишљења и изражавања, слободу јавне речи и етичке стандарде професионалног новинарства који су у Србији драматично угрожени.

„Позивамо вас да испољите узајамност и солидарност са сваком колегиницом и колегом које прорежимски медији таргетирају као легитимну мету само зато што, бавећи се новинарским послом у складу са професионалним правилима, критички промишљају друштвену стварност у Србији“, саопштила је редакција.

Иза кампање, како се наводи, стоји главни и одговорни уредник РТВ Панчева Мирослав Милаков, а до сада су емитована три прилога емитована од 22. до 24. фебруара, у којима се Живковић назива „смрадом”, „сепаратистом”, „класичном лажовчином”, „дангубом”, који „пљује по сопственом народу”, „заговорником насиља”.

Прилоге можете погледати на линковима:

 http://rtvpancevo.rs/2019/02/22/nenad-zivkovic-zvani-smrad-pokazao-da-nije-bio-gadljiv-rezimskih-para/

 http://rtvpancevo.rs/2019/02/23/nenad-zivkovic-zvani-smrad-je-primer-objektivne-politike-srpske-napredne-stranke/

 http://rtvpancevo.rs/2019/02/24/kako-je-hajnc-ucio-nesu-smrada-zloupotrebi-idejuprevari-ljude-i-zaradices/

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: