Седница Управног одбора НАЛЕД-а одржана у нашем граду

Панчево на четвртом месту у Војводини по привлачењу инвестиција

Седница Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) одржана је јуче, 22. новембра, у Градској управи града Панчева.

Члановима Управног одбора добродошлицу је пожелео градоначелник Саша Павлов, такође члан УО НАЛЕД-а. У изјави медијима он је подсетио да је Град Панчево носилац BFC SEE сертификата, који управо додељује НАЛЕД, а који је својеврсна како је рекао, „doing business“ листа за централне владе, које се такмиче кроз позиционираност на овој листи.

Основна мисија је прављење једног конкуретног привредног окружења, који мора да се створи кроз актуелне економске реформе и – што је најбитније у заједничкој сарадњи локалне самоуправе, привреде и цивилног друштва. Из ове мисије проистичу и циљеви Налед-а, којима смо ми као чланови изузетно посвећени, а то је формирање једног стабилног регулаторног институционалног тела, кроз спровођење ових реформи. То подразумева мноштво активности као што је смањивање сиве економије, побољшање пореског система, увођење свих савремених елеманата у систем Е-управе и Е-парламента, квалитетно и ефикасно управљање имовином, прављење оквира за унапређење пољопривреде и то пре свега прерађивачког дела. Други део је јачање капацитета пре свега јавне управе и носиоца активности сарадње са привредним сектором“, рекао је Павлов и додао да следеће године Град Панчево улази у ресертификацију , те да је готово сигуран да ће локална самоуправа испунити све захтеве.

Такође, овом приликом новинарима се обратио и председник УО НАЛЕД-а Владимир Новаковић, генерални директор „Апатинске пиваре“ и ген. дир. „Moolson Coors“ за Србију, и истакао:

„Нама из Налед-а је велико задовољство да смо данас у Панчеву, не само зато што је градоначелник члан УО, већ и што је локална самоуправа града Панчева једна од најуспешнијих у смислу обезбеђивања услова за локални развој. Налед је непрофитна, нестраначка невладина организација која се састоји од привреде, чији сам ја члан, локалних самоуправа и невладиних организација, и као таква је једна од најважнијих организација и најважнијих партнера и саговорника Владе у питањима који се тичу развоја економског окружења у Србији. Ово је идеална прилика да повучемо паралеле, Панчево је међу војвођанским општинама на 3. месту по транспарентности такси и давања које је привреда у обавези да плаћа, што је сигурно у великој мери допринело 4. месту у Војводини по привлачењу како страних, тако и домаћих инвестиција. Што више инвестиција, више посла за људе и већи стандард и бољи живот за целу општину, што очигледно локална самоуправа на челу са градоначелником јако добро ради. Битно је истаћи да је Панчево и у издавању грађевинских дозвола Панчево на високом 20. месту, што све говори о томе да сви они стратешки циљеви које је Налед као организација ставило пред чланство и пред саме себе, да се рефлектује у граду Панчеву“.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: