Новац обезбеђен прошле године, али није потрошен

Панчево и даље без јавног тоалета

Током 2018. године ЈКП „Хигијена“ Панчево планира да искористи 15.284.000 динара субвенција из буџета града. За изградњу бедема и опремање друге етаже и надоградњу биотронова на новој санитарној депонији издвојено је 8.124.000 динара, за центар за комунални отпад планирано је 1.160.000 динара, док ће за набавку и монтажу санитарних мобилних обејаката у функцији јавних тоалета бити издвојено шест милиона.

Исти износ опредељен је и буџетом за 2017. годину, али и поред најаве надлежних ниједан од пет јавних тоалета није отворен.

У Панчеву у центру града нема јавних тоалета. Једини који је радио деценијама и налази се на тргу Зорана Ђинђића затворен је у фебруару 2013. године, решењем Секретаријата за инспекцијске послове.

У ЈКП„Хигијена“ наводе да грађани незадовољни брзином решавања проблема и констатују да је јавни тоалет неопходан граду од преко 80.000 становника. Додају да су велики проблеми у покретању санације постојећег тоалета нерешени имовинско-правни односи, због чега се и дозвола за покретање радова доводи у питање. Ипак, надају се да ће јавни тоалети бити набављени и монтирани у првој половини ове године.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: