Нова места за пуњење мобилних телефона

Паметна аутобуска стајалишта на три локације у граду

Компанија „Меднет“ из Панчева донирала бесплатан интернет за Панчевке и Панчевце

Поводом Дана града, у Панчеву су постављена три паметна аутобуска стајалишта, на станици испред Градског услужног центра, испред Националне службе за запошљавање и преко пута Националне службе за запошљавање, у Улици војводе Радомира Путника.

Паметна аутобуска стајалишта, својим изгледом и функционалношћу, допринеће савременијем и уређенијем изгледу нашег града, а уједно ће потврдити доследно настојање локалне самоуправе да се Панчево „ребрендира“ у зелени и еколошки одговоран град.

„У овој фази, постављена су три паметна аутобуска стајалишта. Сва три стајалишта су опремљена соларним напајањем, захваљујући којем ће грађани моћи да допуне своје мобилне уређаје уз помоћ уграђених УСБ прикључака. Стајалиште има и сопствену ЛЕД расвету и интернет конекцију, која је поклон интернет провајдера „Меднет“ из Панчева, а сви предвиђени прикључци и расвета користиће сунчеву енергију”, истакла је Катарина Бањаи, чланица Градског већа града Панчева задужена за заштиту животне средине и одрживи развој.

Град Панчево је реализовао ову идеју, а произвођач је домаћа фирма Про-Монт”, која већ неколико година развија паметна аутобуска стајалишта, клупе и тотеме, односно тзв. интелигентне и енергетски независне производе који се напајају електричном енергијом из обновљивих извора енергије путем соларних панела.

Компанија „Меднет“ из Панчева и њен директор Ненад Орлић, радо су се прикључили акцији и донирали бесплатан интернет за Панчевке и Панчевце.Компанија „Меднет“ из Панчева

Захваљујући примени зелене енергије и енергетској независности, једноставности дизајна и широкој функционалности која је у могућности да интегрише бројне додатне елементе у зависности од жеље инвеститора, ова решења монтирају се брзо и једноставно на било коју жељену локацију у градској или ванградској средини.

„Као посебна надоградња, за неку наредну фазу, ова аутобуска стајалишта су у могућности да се надограђују у смислу своје даље функционалности и да буду умрежена јединственим градским БУС СТОП системом, који може да прати и пружа обавештења о аутобуским линијама, очекиваним временима доласка аутобуса итд”, објашњава Лазар Јосанов, руководилац новосадске Про-Монт фирме и конструктор Петро-СОЛАР паметних урбаних мобилијара.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress