Пакети грађевинског материјала за 32 корисника

Град је за програме помоћи и подршке избеглим и интерно расељеним лицима до сада издвојио 84 милиона динара, изјавио Павлов

У оквиру Регионалног стамбеног програма за побољшање услова становања за територију Града Панчева, градоначелник Саша Павлов уручио је 32 уговора избеглим и интерно расељеним лицима којима ће бити додељени пакети грађевинског материјала. Вредност пакета је до 9.500 евра.

„Настављамо спровођење активности са нашим Повереништвом за избеглице. У Панчево је 1991. године дошло око 12.000 избегличких породица. Ми смо заједно са Комесеријатом за избеглице и локалним Повереништвом као и међународним организацијама, обезбедили средства за многе програме, а највише за програме куповине сеоских кућа и хуманитарну помоћ“ – истакао је Павлов.

Павлов је рекао да је Град Панчево у прошлих 12 година, породицама избеглих и интерно расељених лица доделио на коришћење 164 стамбене јединице, 217 пакета грађевинског материјала, вредности око 45 милиона динара, 11 сеоских кућа укупне вредности скоро 10 милиона динара и четири монтажне куће у вредности 10 милиона динара. Узгред су спровођени пројекти економског оснаживања породица и расељених и избеглих лица, те су обезбеђена средства за рад за 37 породица, укупне вредности од око 5 милиона динара.

 

Dunja Stojković

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: