Сами себи финансирали нови објекат

Отворена нова зграда Прекршајног суда у Панчеву

Прекршајни суд у Панчеву током 2017. од наплате новчаних казни и трошкова поступка прикупио у буџет РС више од 90 милиона динара. Зграда коштала 96 милиона.

Министарка правде Нела Кубуровић отворила је у петак, 13. априла, нову зграду Прекршајног суда у Панчеву и том приликом истакла да је то само један од показатеља да Министарство правде континуирано наставља да ради на унапређењу инфраструктурних услова, пре свега побољшањем услова за рад носилаца правосудних функција и административног особља.

Новом зградом омогућени су бољи услови, за разлику од претходних, где је 17 судија било смештено у стамбеној згради, у простору од 200 квадратних метара. Данас имамо 14 судница на простору од око 1.000 метара квадратних и то ће свакако омогућити чешће заказивање суђења, већи број решених предмета и много већи број судећих дана“, истакла је министарка приликом обиласка нове зграде.

Нова зграда Прекршајног суда у Панчеву, нагласила је Кубуровић, у потпуности је финансирана из средстава буџета, која су износила близу 96 милиона динара.

Она је указала да је Прекршајни суд у Панчеву током 2017. од наплате новчаних казни и трошкова поступка прикупио у буџет РС више од 90 милиона динара, што показује да је својим радом отплатио средства уложена у изградњу зграде.

Министарка Кубуровић похвалила је Прекршајни суд у Панчеву, као један од првих судова који је почео да користи сервис матичних књига, који је претходне недеље пуштен у рад.

„Министарство правде наставља континуирано да ради на унапређењу инфраструктурних услова“, истакла је Кубуровић је подсетила да је, поред нове зграде суда у Панчеву, Министарство правде изградило још две нове зграде прекршајног суда – у Пожаревцу и Ужицу током 2017. године, као и да је зграда Основног и Прекршајног суда у Лазаревцу потпуно реконструисана.

Председница Прекршајног суда у Панчеву Љиљана Кошутић рекла је да су запослени на нову зграду чекали готово три деценије, те да ће тај суд, који сада у потпуности пружа оптималне услове за рад судијама и судском особљу, остварити још боље резултате.

Отварању нове зграде суда присуствовали су и председница Прекршајног апелационог суда Леонида Поповић, градоначелник Града Панчева Саша Павлов, као и представници правосудних органа.

Видео материјал можете бесплатно преузети на сајту www.infobiro.tv

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: