Пројекат Фондације Новак Ђоковић

Отворен Центар за родитеље у Панчеву

У оквиру програма „Подршка, НЕ перфекција“ (ПНП) Новак Ђоковић Фондација отворила је у петак, 8. октобра, у Панчеву, први Центар за родитеље при Предшколској установи „Дечја радост“.

Центри за родитеље представљају јединствен пројекат који се на територији Републике Србије реализује по први пут, а настао је са циљем да се полазници програма ПНП додатно оснаже како би се што боље старали о својој деци. Средства су обезбеђена од стране пројекта „Прошири утицај“ – иновативне вишегодишње стратегије The Human Safety Net, глобалне иницијативе Генерали Групе, која за циљ има ширење друштвеног утицаја на најугроженије породице и амбициозне предузетнике. До краја ове године биће отворено 10 центара – и то у Шапцу, Владимирцима, Бачу, Јагодини, Сремској Митровици, Београду, Новом Саду и Ужицу, док ће се у 2022. отворити још 5 центара. Последњег дана септембра, Центар за родитеље отворен је и у Ковачици.

                 Фото: Фондација Новак Ђоковић

Програм „Подршка, НЕ перфекција“ је осмишљен од стране стручног тима Новак Ђоковић Фондације. Чини га 10 радионица које воде обучени фацилитатори и првенствено има за циљ да родитељима и старатељима деце узраста до 6 година пружи могућност да стекну нова знања и вештине и створе међусобну мрежу подршке.

Центри за родитеље представљаће важан ресурс свим родитељима, старатељима и стручном кадру из локалних средина. Њима ће на располагању бити удобан, креативан и пријатан амбијент у коме ће имати прилику да поделе искуства и изазове са којима се свакодневно сусрећу, а који су од изузетног значаја за њих и њихову децу.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress