Завршене радионице удружења „Омнибус“

Освежење на медијском небу Панчева

Током 14 недеља дванаесторо младих људи узраста од 16 до 26 година учило је о основама новинарског заната

Удружење грађана за општу културу и слободно информисање „Омнибус“ организовало је у петак, 10. марта, доделу повеља полазницима новинарске школе, која је реализована у оквиру пројекта Омладински радио Омнибус.

Свечаност је приређена у Машинској школи Панчево, где су се одржавале новинарске радионице које је водио новинар Ненад Живковић. Координатори пројекта су Дејан Чанчаревић, Мирослав Тодоровић и Кристијан Балтеану са сарадницима.

Сарадницима који су учествовали у реализацији пројекта уручене су захвалнице.

Током 14 недеља дванаесторо младих људи узраста од 16 до 26 година учило је о основама новинарског заната, а своје знање примениће у пракси као чланови редакције „Омнибус радија“ који је пуштен у етар крајем јануара ове године.

Полазници новинарске школе сагласласни су у томе да су на радионицама много научили, подигли самопоуздање и научили много о себи и томе чиме би желели да се баве у животу.

„За мене је ово било јако лепо искуство. Научили смо занимљиве ствари, између нас је владала добра енергија и утисци су врло позитивни“, рекла је Ивана Гаћеша, једна од полазница школе.

„Плашила сам се нових ствари и сазнања, али сам на крају курса стекла додатно самопоуздање и одлично предзнање о новинарству. За мене је ово дивно искуство“, каже Јелена Синђић, учесница новинарских радионица.

Удружење „Омнибус“ основано је 2013. године ради ширења вредности слободног мишљења, и бављења омладинским политикама. До сада иза себе имају неколико успешних пројеката, међу којима су радионице румунског језика, а од августа 2016. године започет је пројекат омладинског интернет радија који је финансијски подржан од стране „Траг“ фондације.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: