Пројекат Центра за лични развој и психосоцијалну подршку „Сигурно место"

Оснаживање деце из рањивих група

Центар за лични развој и психосоцијалну подршку „Сигурно место“ реализује пројекат „Заједно можемо више“, који је намењен штићеницима Дома за децу без родитељског старања „Споменак“ и другој деци из социјално депривираних породица. Пројекат је подржала локална самоуправа и определила 110.000 динара.

Током три месеца двадесетак деце из рањивих група (занемаривање, дисфункционални породични односи, проблеми у понашању), од 7 до 19 година, имаће могућност да учествују у 12 интерактивних радионица, које ће држати Марина Јаћимовски, председница удружења, дипл. социјална радница и брачни и породични психотерапеут и Јадранка Грујичић Ђурић, психолошкиња.

„Пројекат се бави превенцијом насиља, зависности од психоактивних супстанци, и подизањем свести о значају образовања и адекватног провођења слободног времена. Радионице смо поделиле у три тематске целине: значај кулутуре и образовања, превенција насиља и зависности и активно и корисно провођење слободног времена“, каже Марина Јаћимовски.

Прва радионица одржана је 20. септемебра, и за сада, према речима наше саговорнице утисци су позитивни. Приликом започињања сваког циклуса деца ће имати уводни тест, а на крају биће ретестирани, како би се видело да је дошло до позитивних промена, објашњава Марина Јаћимовски. Крајњи циљ пројекат јесте оснаживање деце из рањивих група како би се лакше суочили са изазовима које носи адолесценција.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress