Лепе вести за малишане

Опремање павиљона у Народној башти за наставу у природи

Простор се годинама није користио

Деца предшколског и школског узраста, ускоро ће, поред игре у парку Народна башта, имати прилику и да стичу нова знања у простору намењеном и прилагођеном за наставу у природи. Павиљон, чије опремање је у току, биће на располагању вртићима и школама који буду били заинтересовани, да у овом простору, организују наставу, секције, радионице, објавило је ЈКП Зеленило.

Подестимо, павиљон је изграђен 2014. године за потребе излагања радова на 16. Бијеналу уметности, и постављен на платоу испред Народног музеја Панчево.

Пројекат су осмислили и реализовали Студентска унија Панчева и Културни центар Панчево, уз финансијску помоћ НИС-а од 2,5 милиона динара.

Павиљон је 2015. године пресељен у Народну башту, а идеја је била да у покретној галерији од 52 квадрата излажу ликовни и визуелни уметници. Културни центар је уступио павиљон ЈКП Зеленило на управљање, а директори тих установа су тада рекли медијима да ко жели изложбу, може да се јави и Културном центру и „Зеленилу”, те да ће у павиљону бити одржаване и књижевне вечери.

Од тада до данас у том објекту је било организовано свега неколико изложби и догађаја у оквиру Дечјег фестивала БУДИ, а у међувремену је служио за одлагање косилица и других алата, који се користе у Народној башти.

Оставите коментар

PANpress
%d bloggers like this: