Летњи опоравак на мору

Одмор деце из Панчева и Опова у Дечјем одмаралишту Црвеног крста Србије

Деца ће имати могућност да науче да пливају, а кроз Летњу школу подмлатка Црвеног крста научиће и основе прве помоћи, и сазнати како да не постану жртве тровине људима

Црвени крст Панчево, после више од једне деценије омогућава деци социјално угрожених и других породица и корисницима услуга Црвеног крста Панчево из ОШ „Јован Јовановић Змај” одлазак на одмор у Дечје одмаралиште Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићу.

Деца из Панчева и Опова путоваће заједно са васпитачима, а током десетодневне смене, од 25. јула, имаће прилику да склопе нова пријатељства са децом из Лучана, Кнића, Чачка, Кикинде, Зрењанина, Лајковца и Осечине који ће боравити у истој смени.

Током боравка у Одмаралишту деца ће имати могућност да науче да пливају, а кроз Летњу школу подмлатка Црвеног крста научиће и основе прве помоћи, сазнаће како да не постану жртве тровине људима, стећи ће нова другарства, али и представити своје таленте у оквиру бројних радионица. У свим овим активностима помажу им млади волонтери и волонтерке Црвеног крста Србије.

Укупно хиљадупетсто деце, после паузе од две године услед корона вируса, поново ће боравити овог лета у Дечјем одмаралишту Црвеног крста Србије.

Средства за боравак деце и њихових васпитача обезбедило је и ове, као и низ претходних година, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије.

Веома значајан допринос у обезбеђивању средстава такође су дали својим донацијама и грађани Београда преко уплатнице која је достављена уз рачун „Инфостана“, организације Црвеног крста у општинама, градовима и покрајинама уз подршку локалних самоуправа и донацијом компаније „Јуб“.

Захваљујући помоћи од 60 милиона динара, коју је Црвени крст Србије добио од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије, у време када одмаралиште није радило због корона вируса, обновљено је и реновирано.

Драгоцено је да Црвени крст Панчево има прилику да омогући панчевачкој деци летњи одмор и опоравак и на мору, поред одласка на Вршачки брег као и у одмаралиште Црвеног крста Ниш „Гај” у природном амбијенту излетишта Дивљана код Беле Паланке.

Кроз активности реализацијом програма Црвеног крста Панчево истрајава се у намери да се деца оснажују у одрастању за самостални живот, али и у преузимању одговорности за сопствену будућност. Приближавањем хуманих вредности и развијањем животно корисних вештина даје им се прилику да лакше уоче и препознају изазове који их могу спутати у правилном развоју, у чему су вршњачке едукације волонтерки и волонтера Црвеног крста најприступачнији начин за разумевање и прихватање.

 

Ј.Б.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: