Од данас овере свих докумената код нотара

Грађани Србије од данас документе неће моћи да оверавају у општини или суду, већ искључиво код јавног бележника, осим у градовима у којима нису именовани нотари

Од данас, 1. марта, Законом о овери потписа, рукописа и преписа, усвојеном у августу 2014. године, предвиђено је да у градовима и општинама за чије су подручје изабрани јавни бележници, послови овере потписа, рукописа и преписа пређу у њихову искључиву надлежност.

У градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници, ове послове ће и даље обављати судови и општинске управе.

Поред именованих јавних бележника, овлашћење да обављају послове овере потписа имају и запослени у канцеларији јавног бележника – јавнобележнички помоћник, сарадник и приправник, те ће послове овере након 1. марта обављати више од 400 лица, што је већи број од броја лица која су у судовима радила послове овере пре 1. марта, саопштава Министарство правде.

У Панчеву постоје четири канцеларије јавних бележника: Бранислав Медаковић у Улици Војводе Радомира Путника број 22, Љиљана Крстић Милаков у Жарка Зрењанина број 7, Снежана Јукић у Др Светислава Касапиновића 22а, стан број 1 и Моника Абци- Тадић у Максима Горког број 4, стан број 4.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress